Una cinquantena de “Super-Viviendas” irrompen i clausuren la fira Valles Habitatge

LES PRECARIES ES REBEL·LEN

La inauguració de la Fira Vallès Habitatge s'ha desenvolupat de forma tranquil·la, amb una baixa afluència de públic. Una cinquantena de persones s'hi han acostat per fer sentir la seva veu, reivindicant el seu dret a un habitatge digne.

Els propietaris de les empreses immobiliàries es reuneixen durant aquest cap de setmana al Recinte Firal de Terrassa, com cada any, per demostrar la seva força, fent gala de pertànyer al col·lectiu empresarial (l'immobiliari) mes vinculat a l'especulacio dels que es troben a l'estat espanyol.

Enguany, la campanya publicitària per difondre la fira presentava quatre “super-herois del clauer”, que demostraven amb les seves lliçons altives com de fàcil es trobar un pis. O això és el que es pensen els empresaris i publicistes, perquè els terrassencs van demostrar que no pensen el mateix.

La Fira Vallès Habitatge s'ha convertit una festa quan 50 super-herois de debò, dels que no arriben a final de mes i paguen lloguers d'escàndol, han irromput al recinte per queixar-se dels preus abusius de l'habitatge. Els lloguers i les hipoteques estan literalment pels núvols, cosa que impedeix l'emancipació a molts joves, i a moltes families no els permet dur una vida digna.

Els inesperats visitants han fet una xiulada, han cridat consignes i han fet una volta pels passadissos dels diversos estands, tot cantant i empolainant el recinte amb confetti i serpentines. A la sortida, s'han trobat amb una actuació desproporcionada de la policia, que igualaven en nombre als manifestants. Les forces de l'ordre els han amenaçat mentre els super-herois seguien la comparsa tot xiulant. La trobada ha acabat amb una identificació col·lectiva.

Els herois de l'habitatge han visitat la fira amb l'objectiu de trobar-se amb els seus enemics, els super-clauers, herois (o antiherois) de l'especulació, que no han acudit a la cita. Potser s'han adonat que la seva posició no es precisament heroica? Vaticina aixo la victòria dels precaris?

La Fira Valles Habitatge coincideix amb una nova convocatòria de manifestació a Barcelona, sota el lema “Ni casa, ni vida, ni res. No arribem a fi de mes”. Esperem que tothom es reuneixi per reivindicar aquest dret. S'ha quedat a les 16h a la RENFE de Terrassa, per baixar conjuntament cap a la manifestacio de Plaça Catalunya.




>>veure + fotos (flikr flash) >>veure + fotos (flikr html)



1 comentario:

Anónimo dijo...

arriba los clones de superV, adelante para desenmascarar tanta mentira y aprovechamiento.